Assalamualaikum ibu ibu

Kena pergi kk plk sbb ada tiroid spa mcm sya ada tiroid serious ka pnyakit ni?? #bantujawabbunda

Assalamualaikum ibu ibu
2 Balas

Waalaikumsalam..maaf mencelah..klu utk ibu mengandung sy tk pasti sejauh mna penyakit thyroid nie serious ke tk..tp klu utk baby dlm kandungan mmg puan perlu rsau sbb akn effect tumbesaran baby bila dia lahir nnt..contohnya boleh berlaku lembam dan akan mengakibatkn proses penbelajaran dia menjadi slow..info nie sy dpt dr doctor n nurse dkt hospital n KK..harap dpt memberi sdkit pencerahan pd puan..harap puan dptkn rawatan segera utk pencegahan awal..sy doakn puan dan baby sihat dan terhindar dr thyroid in syaa Allah Aamiin..

3y ago

https://my.theasianparent.com/masalah-tiroid-di-kalangan-ibu-hamil-boleh-memberi-kesan-negatif-kepada-bayi/?utm_source=question&utm_medium=recommended

sya pn sis sblum mngandung lg ada hipotiroid,skrg prgnant 4 bln ank kdua.dpt tiroid selepas mlhirkn ank prtma .tp alhamdulillah jmpa dktr pkar d hsptal baby sihat.asal kn sis mkn ubat tiroid dgn teratur yg d bgi dktr.n sentiasa jaga ksihatan.semoga baek² utk kta dan baby.aamiin².