pendarahan

Kemarin saya ada pendarahan dan saya suda jumpa doktor,,scan usg kantung rahim masih ada alhamdulillah...nak tanya,kenapa ada pendarahan ya? Atas sebab apa pendarahan berlaku?? Ini kndungan pertama saya,dan pernah keguguran 1 kali sebelum ini dan ada pndarahan juga..

2 Balas

based on pengalaman sy sis masa 6weeks sy ad bleeding selama seminggu , masa scan doc kata kandungan elok dlm rahim n da nmpk heartbeat cumanya masih kecil jd doc suruh repeat lg 2 weeks utk tgk baby berkembang ke tk ? doc hanya pesan pd sy utk bedrest shj jgn buat ape2 kerja dan perhatikan drh tu kalau semakin banyak dan jd mcm drh fresh cpt2 pergi emergency

Mungkin spotting, mungkin bleeding rahim tak kuat. Time scan tak tanya doc?