Hamil 7 minggu, Ibu2 ada tak pengalaman mcm saya?

Keluar cecair coklat seakan keputihan &kemudian bebarapa lama slps itu keluar lendir kemerahan. Kebetulan sy ada buat rawatan gigi tadi. Cabut gg sbb dah goyang. Doc ckp xda effect pd kandungan. Maaf gambar agak sensitif.#seriusnanya #ingintahu

Hamil 7 minggu, Ibu2 ada tak pengalaman mcm saya?
3 Balas

normal bagi trimester pertama. tapi kalau sampai keluar banyak,terus ke emergency hospital ye..lagi senang kalau bawak darah tu skali. pack masuk plastik. bukan apa..nanti doctor akan banyak tanya,darah keluar banyak mana,warna apa,bau apa..kita tak pandai nak jelaskan,tunjuk je senang 🤭 jadi,sis kena banyakkan berihat ye.bdi awal trimester terkadang mmg akan jadi macam ni. tapi kalau dah keluar darah banyak tu, sebaiknya ke hospital terus.

2y ago

Komen sy agak sama dgn sis ni,sy pun mengalami.selagi tidak penuh pad doc kata jgn risau,,

Semalam sy dh ke hospital check sbb darah makin byk. Dh scan. Kantungnya ada dlm rahim tp janin xnmpk lg. Doc bg date baru utk app & risiko keguguran mmg ada. Sampai hr ni darahnya masih ada, kluar seakan period. Sy bersedia terima segala kemungkinan. T.kasih semua. Doakan saya kuat ya.

hi saya pun 7minggu dua hari lepas ada spotting macam ni juga. check klinik doktor ckp belum nampak Sgt janin dia kata tggu 2minggu dtg balik. dia kata selagi xda keluar darah tu should be ok. tapi yela kita risau la.lg2 xnampak janin lg.