Doktor atau farmasi

Kelmarin sy demam urat.smlm start batuk2 kering kena teran perut baru lega. Skrg 22minggu.kndungan ok.cume kalau batuk ni, na mkn ubat na refer doc juga atau boley pi farmasi?

6 Balas

Refer doc sis. Saya hari tu batuk juga. Misi ada datang rumah untuk check perut apa semua. Inform die yg saya batuk. Die cakap, jangan makan apa2 ubat melainkan banyakkan makan vitamin c. Kalau teruk sangat, pegi refer doc terus.

refer doktor kalau berkaitan dengan ubat ubatan. tak semua ubat ibu hamil boleh consume. nanti doktor akan prescribe ubat yg selamat untuk ibu consume.

kalau batuk2 kena pergi klinik sbb doc akan bagi ubat yg safe for pregnancy. tak silap saya kita tak boleh makan ubat yg buat mengantuk tu.

sy batuk jga.. g kk bgthu nurse.. nurse soh jmpe doc.. n doc bg ubat batuk bru lega bolh tdo mlm klau x xlena nk tdo..

Saya perit tekak batuk. Minum lemon cmpur garam gn air suam. Alhamdulillah lega

Refer doctor.