Rezeki pregnant lagi. Hi mommies semua. Saya sebenarnya baru je baik daripda keguguran kali ke -2.

Keguguran yg kedua ni sebab disyaki pregnat luar rahim. Operation pada 9/6/23. Tapi bulan ni rasa pelik sebab period lewat 2 hari. Pastu subuh saya check naik 2 line. Saya buat 3kali semua naik terang benderang tak mcm preg sebelum ni. Saya dan suami tak tahu nak rasa mcam mana. Gembira ada takut pon ade. Agak agak kalau pie scan ni kene ceramah tak 😭 Kitaorg pasti masa ehem bukan hari subur 😭 Bahaya tak kesihatan saya nanti? saya di dalam fasa phobia dgn hospital lg

1 Balas

Operation laparoscopy ya? Kalau ya takda masalah In Sha Allah. Mmg kena jarakkan 3 - 6 bulan, better setahun. Tp kalau rezeki sampai awal Alhamdulillah. Saya operation 1/2023 then pregnant lagi 3/2023. Doctor check luka dah kering & baik semua. Takda marah pun, dia wish congrats lagi. Tp saya check up di swasta & operation dgn doktor yg sama. So far saya dah nak masuk third tri takda rasa sakit pun pada luka tu. Maybe sebab saya suka makan buah & makanan yg cepatkan pertumbuhan daging

8mo ago

Maksudnya belah di tgh perut ya? Alamak kalau mcm tu awak kena consult doctor/nurse 😅