Miscarriage 13 minggu

Keguguran 6.8.2023 Sekarang masih berpantang 1 minggu 2 hari... Semoga Allah beri rezeki hamil lagi lepasni dan baby sihat🥺#firstmom #firstbaby #miscarriage3months #miscariagge#pleasehelp

8 Balas

situasi sis lebih kurang macam saya bulan 3 haritu tapi saya xde tanda2 gugur dpt tahu sebab terdetik nk g scan baby je masa dh 11 week tgk2 xde denyutan jantung tp doc suruh repeat scan lg 2 minggu n dlm masa menunggu repeat scan tu still xde spotting, rasa sakit ke apa2 so saya masih berharap n then masa repeat scan tu mmg baby pun x membesar n then xde denyutan, kantung pun dh tak cantik.. 2 mggu lepas tu baru baby keluar sendiri sehari sebelum tarikh cuci.. doc classify as missed miscarriage.. tp alhamdulillah sekarang dh 8weeks cuma baru ni scan belum nmpk lg denyutan maybe awal lagi kot.. In Shaa Allah nnti ada rezeki buat sis n suami lg.. doakan saya juga ya sis supaya kandungan saya sihat

9mo ago

Alhamdulillah sis moga Allah pelihara kandungan sis ya.. Saya gugur 06.08.2023 sis.. Umur kandungan dah 13 minggu.

it's ok mom🌹saya pon 1st preg gugur masa janin umur 8 bln,act janin ptot nya dah 12 weeks tp janin stop membesar umur 8 weeks and also jantungnya x membesar ,jd saya miscarriage umur janin 8weeks,dan Alhamdulillah 3 month after,saya preg lg Dan skrg dah 25 weeks,insyaa Allah nanti mesti ada rezqi utk awak🤗🤗

8mo ago

Tq ye perkongsiannya... rasa lega sikit. Semoga Allah kurniakan rezeki mengandung dan sihat lagi lepasni.. amin 💕

gugur lagi sakit dan seksa hati perasaan. sy walau dah ada anak tp ada yg selang gugur, ada 2 anak syurga 5bulan. dh ckup sifat, lagi 2 anak syurga sebulan dan dua bulan je. 4 dah anak syurga sy, yg hidup skrg 3 org. now tgh pregnnt dh 4bulan. moga Allah jaga aamiin🤲

8mo ago

insya Allah sis tq perkongsiannya ye💕 moga Allah permudahkan segalanya

salam takziah sis.. Aamin, moga Allah kurniakan rezeki lagi lepas ni.. kalau blh tahu, dari awal pregnant hingga minggu 13, sis ada rasa lain2 tak? macam keluar spotting atau cramp perut? atau langsung takde, tapi tiba2 gugur?

9mo ago

Saya jam4 subuh sakit perut, tiba2 ja terlena sebab sakit sangat. X sedap hati dah rasa masa tu, sy cek pergi tandas ada keluar cecair lendir bercampur darah, ingatkan spotting biasa.. Saya baring semula sampai jam5 macam tu tiba2 makin sakit, darah dah keluar banyak dekat pad. Saya bangun berdiri nak ke tandas lagi belum sempat keluar dari bilik dah tumpah banyak darah dan ketulan darah beku. Allah, kalau teringat semula, ya Allah traumanya sampai ke hari ni🥺😭

Hanya Allah yg tau perasaan kita bila keguguran😭😭...semoga kita ada rzki lagi kemudian...Aamiin

9mo ago

Allahu🥺 semoga dipermudahkan urusan rawatannya sis, takpa ya..sis tak hadapi situasi ni sendirian. Moga Allah kurniakan kebaikan untuk kita bakal2 mama💕 Saya pun sama juga, masa week 11 doc scan baby baru 7 minggu n x jumpa degupan jantung. Dr kata threatened miscarriage. Dr kata kalau ada ketulan@daging bentuk janin jatuh terus cepat2 datang hospital. as expected week 13 baby dah jatuh🥺Sampai sekarang masih sedih lagi. Moga Allah gantikan dengan yang lebih Indah...

semoga sis di berikan kekuatan dan semoga Allah berikan sis rezeki untuk mengandung ✨ be strong dear✨

9mo ago

Allahumma amin.. Terima kasih doanya sis

Aamin semoga awak ada rezeki nanti

9mo ago

Allahumma amin .. Tq doanya ya💕

aminn

9mo ago

🥰🤲🏻