cabut gigi semasa hamil 18 minggu

hi kawan2... i ade baca artikel ibu hamil x boleh cabut gigi sms hamil dlm 1-3 bulan pertama...wktu sesuai adlh 4-6 bulan.. tp sms i g klinik gigi tadi n da maklum ke doktor i pregnant brp bulan so die ckp ok die cek dulu... n bile cek gigi bongsu i da kritikal hmpir nanah...so die ty i nk cabut atau x?...so i decide cabut...so cabut lah...now i nk ty ade effect ape2 x pd baby nanti...huhuhu...i risau..anyone dlm ni ade xperience x?...bole share...tenkiu so much.

1 Balas

Sy xda experience cabut gigi masa pregnant. Tapi masa sy jumpa doc gigi about my gigi bongsu, dia kata boleh cabut at 2nd trimester shj or selepas deliver. First n 3rd trimester, x boleh. Boleh tanya pd doc masa check up utk kepastian.

5y ago

tenkiu...