Anak baru 10 bulan mengandung lg

kawan2 sy nk tanye ad x yg mcm sy,baby baru 10bulan dh mengandung lg..sebelum ni sy bagi susu badan..tapi sejak ngandung susu x nak keluar..normal ke ye?#pregnancy #mommybuntu

2 Balas

saya tgh pregnant anak kedua, anak pertama masih menyusu badan. susu masih ada, tapi sekarang kerap bagi dia makan dan minum . bagi dia kenyang dengan makanan. bagi susu badan sebelum baby tidur sebab dia suka menempek.

3y ago

anak sulung ni setahun 4 bulan dah. pantang tgk makanan dia nak makan jugak. bagi sikit2 makanan tp kerap. susu botol dia reject terus. kecuali masa saya kerja dia nak susu betul2 baru dia minum dlm botol.

Normal. Kalau badan keep produce susu boleh effect kandungan. Susu memang akan berkurang bila pregnant

3y ago

oh ye ke..sian kat anak dia nak netek tapi susu x keluar,nangis2 dia..nasib dia pandai susu botol..mula2 dia x nak jugak,nmpk botol je nangis,skrg alhamdulillah dia nak dh..dia faham la kot dalam perut mama dia dh ad baby..🤭