Gdm tinggi masa mengandung

Kandungan sy bulan dan didapati gdm sy tinggi over dm.. blh share pengalaman macam mana nak kurangan kandungan gula dlm darah..#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

sy pn gdm jgak. dietition ckp pemakanan kena jga. kena mkn 3 kali sehari. and portion nasi kena jga ye. elakkan mkan mkanan/lauk yg bergula. bnyakkn mnum air masak ye. susu pn klau boleh mnum yg low fat or skimmer je. jgn yg full cream. dietition tu ckp jgn tk makan sbb klau tk mkn nnti gula dlm bdan lagi tnggi sbb bdan kita kluarkn gula sndiri. 😊hope membantu ye. skrg 31w

elakkan minuman manis,proses food. kawal jumlah karbohidrat harian