Plasenta berada di bawah

Kandungan saya dah 18wk, tapi plasenta masih berada di bawah. Misi cakap kalau 28wk iuga tak naik akan refer pada pakar. Apa yang saya boleh buat ye untuk naikkan? Kalau urut dengan bidan kampung agak² bahaya ke tak ye? Sebab mil saya suruh urut

1 Balas

jgn pandai2 berurut ya awak. kalau bidan tu slh urut silap haribulan boleh berlaku pendarahan ke apa. tak pasal2 boleh bahayakan nyawa awak dn baby. nurse bgtau x pp type apa 18w masih ada masa. uri tu masih boleh naik. panjang lg masa awak nk ke 28w. masa solat sujud lama2. buat senaman rapat ke dinding angkat kaki ke atas.