Plasenta Previa Type 3

Assalamualaikum dan salam sejahtera ibu².. Nak tanya, boleh kongsi pengalaman ibu² kena plasenta previa?? Saya 29w plasenta previa type 3. Ada peluang tak untuk naik?? risau, sebab kena refer pakar O&G. #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

wsalam puan... saya penah mengalaminya..pp type 3.. sy bersalin pd usia kandungan 34minggu.. alhamdulillah skrng anak dh berusia 2 tahun 7 bulan.. mommy kena bykkn bedrest tw jgn byk berjln..berdiri lm pn xblh . dan buat keje2 berat xblh dukung baby org lain...ank buah yg dh bsr pn xblh dukung .bhaya pd mommy n bby nnti blh alami bleeding.. jgn stress... positive always..doa yg baik2 in shaa Allah smua yg baik2 juga akan berlaku.. tentang ia blh naik atau tidak depend pd keadaan kita bagaimana mcm sy dia x naik hngga usia kandungan 34 minggu jd sy bersalin czer dlm ms yg sm bby breech jd kena operate juga lepas buat ecv...sy doakan mg Allah pemudahkan perjalanan kehamilan puan hingga selamat melahirkan..dan mg dpmudahkan segalanya..Allahuma aamiin...mg ank puan mmbsr dgn sihat dan mnjd ank soleh/solehah buat ibu ayah..Allahuma aamiin Ya Mujib.. 😉✌🏻 di sini sy sharekan link ttg placenta previa harap dpt membntu puan https://my.theasianparent.com/uri-dibawah-plasenta-previa?utm_source=question&utm_medium=recommended