Bun boleh gak sih kalo hamil muda keluar malam ?

Kalo kata orang tua jaman dulu itu pantangan banget buat bumil keluar malam,bener gak sih bun?

3 Tanggapan

KL di Islam mau hamil atau tidak sebaiknya waktu Syafaq (menjelang Maghrib) sampai lepas Maghrib sebaiknya perempuan dan anak² di dalam rumah, menutup semua pintu sambil berdoa. Itu sy tahu juga dari pelajaran anak sy di sekolah.

setau saya mah yg ga boleh itu keluar menjelang Maghrib sampai lepas Maghrib, selepas itu saya kurang tau boleh engga hehe

4d ago

Iyya benar kalau orang Jawa mah.. soalnya diwaktu2 itu para jin2 memang pada keluar. tp terserah ya kalau yang gak percaya.

boleh