Keliru due date

Kalo ikut applikasi ni due saya 17.1 kalo ikut buku pink due saya 19.1. Rasenya yg mane satu? Nebes pulak dah dekat ni 😅

11 Balas

kena stanby dah. tgu masa klau ada rsa tnda nk brnk blh p hospital trus. due tu cuma anggaran je. tk kn kluar tepat2 tarikh tu. blh jd sblum tarikh atau selepas tarikh.. perhatikan tanda nak beranak contoh keluar lendir putih atau drh atau air ketuban . trus pi hospital jgn dok tunggu tarikh due plk

dkte akn bg awal dri trikh kdng bby blh kua awal jd kena stnby awl smua mcm sya bby first due 17/8/2017 tp bby sulung sya klua 3/8/17 bby kedua due 1/1/2020 tp bby kelua 25/12/19 bby nombo 3 ni skng 32 mggu dkte kata mungkin lg awl sbb ank ank smua awl jd prepair ssiap ..

mana² pun bole yg pnting dah prepare awal sbelum due.. kalau boleh 37minggu dah prepare mental fizikal dah. sbb anytime saja baby bole kluar. mcm sy tepat 38 minggu dah bersalin.

ikut buku pink... tapi tu punjangkaan je ...ada orng salin cpt sebelum due date..ada orng overdue😁! ada baby keluar tepat on due date😁!

Ikut bila baby nak keluar. Bila ada tanda2 nak bersalin, itulah dia. Sy pun tarikh buku lain, tarikh apps lain, beranak lain.

Sy plk apps ni sama dgn nurse kira.. Tp doctor kira due tmbh lg 2hri.. So sy ikut apps je sbb mmg kne brsedia awal

ikut buku pink. jangkaan je semua tp masuk 36weeks keatas mmg kena standby lh semua

ikot dkt buku pink awak. sbb itu mmg tarikh yg nurse kira dn doctor scan.

kena ikut buku juga n tunggy doc bagitahu bila dah 39week kalau tiada masalah apa2

Semoga dipermudah urusan bersalin dan selamat mommy dan baby.