Sakit gigi Trimester Pertama

Kalau tiba2 sakit gigi waktu mengandung ni normal ke sis semua? #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

5 Balas

Normal sis , saya anak pertama pun sama . Sekarang anak kedua pun sama jugak , kalau ada gigi lubang terus g tampal ya . Banyakkan minum susu jugak sis . Kekadang2 sy tak tahan , sy makan panadol juga 1 biji . Semoga kuat . Sy pun gigi dah tampal tapi kadang2 rasa sakit berdenyut sampai nak menangis rasa .

ha sis boleh bgitau nurse nak check gigi waktu mngandung rasanya nurse akan bgi date kot ntah la try tanya

awak pergi KK atau klinik lain? kalau KK dia akan set tarikh untuk free dental check

Sis dh brpa weeks? Sy tk sakit gigi tp gusi sy berdarah klau gosok gigi

3mo ago

sama lh sis , sy pn gusi brdarah byk bila gosok gigi..

Buat pemeriksaan dulu dgn dentist. Baru tau normal ke tak.