Pelincir TTC

Hi kalau pakai minyak sbg pelincir, susah lekat ke #ingintahu #bantusharing

5 Balas

masa awal kawin, saya selalu pakai . tapi bila saya baca satu artikel ni, kalau nak mengandung, kena elak pakai any pelincir berjenama apa pun semasa bersama. sebab akan ganggu proses apa tah . so start tu saya jarang n hampir tak pernah guna pun masa bersama saya ttc 6 bulan sebelum mengandung dan keguguran. and now mengandung semula dah trimester 3

2y ago

Okay awak, tmakasih ya, sebab baru tpikir ke salah minyak ni yg mnyebabkan susah nak lekat masa ttc ni, smoga ada rezeki. Baru nak mula ttc, baru kahwin😊

Boleh guna pelincir. tak ada masalah pun for ttc. Banyak je jual dekat watson guardian. Beli yg safe for conceived. Hmm tak dpt bayangkan vagina kering tapi tak guna pelincir. Sakit sis. Kita ni bersama kena sama2 enjoy sis. So sila guna pelincir.

sy guna je pelincir . and dr suggest guna jenis durex sbb slmt skit . tp sy brjye lekat sbb sy mmg jenis tkde keputihan sblm pregnant. ble dh pregnant bru start ada keputihan banyak.

2w ago

awak guna durex lekat baby ??? .. saya tngh ttc dan saya pulak susah basah .. dan perlu guna pelincir ... saya tngah usaha untk baby first.. baru kawen 6 bulan ... ke saya yang tak sabar ??

ada pelincir yg khas utk ttc. tp mahal sikit lah. preseed, conceive plus..

Ye pelincir tak baik gune klu ttc