Pil perancangan

Kalau nurse bgi pil kita xmakan xpa ka? Kalau ckp rancang sndri msti nurse tak bagi, ada tgok vd ustaz ckp merancang sendri lebih baik dri mkn ubt or pasang implant apa tu

1 Balas

ikut awak lah. sbb awak yg merancang kan. ok je x mkn. cuma klau melekat jugak jgn salahkan doc or nurse plak. melainkan mmg dh pernah merancang sendiri masa kandungan yg sebelum ni. pkai perancang tu hukum dia harus. nk pkai boleh xnk xpe. klau bnda tu haram xkn la hosp n klinik ade bnda tu. perancang ni pun mcm salah satu usaha utk bagi kesihatan ibu n badan ibu betul2 ready before next pregnancy. bukan semua org boleh merancang sendiri. ade certain org sgt subur pun ade. klau nk ikut konsep fhmn ustaz tu, style dia ckp mcm better bersalin kt rumah dr bersalin kt hosp. dah mcm x percaya sgt alternatif yg pihak klinik atau hosp sediakan. bersalin percaya pulak dkt hosp. ttbe merancang sndri lebih baik plak mcm x percaya hosp punya . ade je yg pkai perancang tp still pregnant so terserah lah. yakin boleh rancang sendiri truskan, x yakin pakai je. rancang sendiri ni salah satu tips yg mmg kena follow, hisap suami punya tu dulu sebelum masuk dlm kita punya n MESTI kena lepas luar. sbb sy perasan ramai je mcm acah merancang sendiri tp suami still lepas dalam. lps tu jadual subur sendiri x reti kira or x cukup brg. sbb sy buat cara ni utk kandungan pertama sy yg skrg mmg jadi. tp lain org lain cara so pandai2 la adjust.