Hai,sorry kalau soalan ni kurang selesa?

Kalau mlm tdi bersama dgn suami,ada peluang tak persenyawaan berlaku,sbb smlam cek opk tak la segelap mcm line opk hari ni?. #ingintahu #pleasehelp

Hai,sorry kalau soalan ni kurang selesa?
12 Balas

Hi ! Sgt ada peluang. Saya pun mcm awak. Saya bersama satu mlm sebelum. Then esok rest. Lusa bersama lg. Then stop. Sbb kita dh bersama betul2 pd waktu tepat. Sbbnya, klu kita keep on bersama, sperm lelaki tu akan ganggu proses persenyawaan yg sedang berlaku. Seingat saya ada Dr ckp, 9 hari proses persenyawaan. Sbb tu sy bersama mlm sebelum. Then lusa. Then saya stop & tggu tarikh period. InshaAllah. Banyakkn rest. Jgn buat kerja berat. Jaga makan. Berpantang sekejab utk sementara. Semoga Allah kurniakan rezeki buat awak ☺️

Ada peluang. Sperma boleh hidup dlm rahim kita 5 hari. Kalau awak dah bersama 5 hari sebelum awak jumpa waktu subur tu pun masih ada chances. Bagi saya, awak bersama je dgn suami 3 hari. Mcm semalam dah bersama, harini bd lagi. Esok awak rest. Lusa boleh bd lagi sekali. Sampai lah opk awak turn -ve awak boleh stop bd sampai due period. Jgn kerap sgt bersama sbb nanti sperma tak berkualiti. Semoga ada rezeki awak bulan ni. Aamiinnn!

Ada peluang sis. Kes macam saya actually belum plan nak pregnant sebab baru sebulan gugur. Then 1 malam tu ada bersama suami, siang esok baru try check opk dengan harapan tak positif. Sekali naik double line terang benderang 😂 tawakkal aje lah masa tu. Lepas2 tu memang takde bersama suami lagi and tunggu2 period tak muncul2. Check pregnancy test naik 2 line 😂

2y ago

Saya pun yang ke 2. Tapi 3rd pregnancy. Belum bersedia masa tu sebab baru sangat gugur. Ingat nak relax la 3-4 bulan. Sekali terlekat terus pulak 😄 Minggu depan due date dah. Hee. Semoga ada rezeki untuk sis 🥰

klu sis mmg cbe nk dpt ank, boleh je bersama lg dgn suami mlm nie.. sye dlu selalu bersama sehari sebelum, semasa & sehari selepas opk+ kemudian selang 2-3hari sekali.. tp yg paling penting, jgn stress2.. just enjoy ur time together ok.. ❤️

2y ago

insyallah ,trma kasih❤️

90% boleh jadi persenyawaan. sperm X gerak lebih cpt. which is sperm X tu bwk gender lelaki. kalau bersama within 24hours before ovulation date, and xde mslh lain. sperm quantity ok, ovum ok, boleh jadi persenyawaan.

2y ago

perlu bersama lagi,atau tak perlu.

Ada peluang sis,,,sperma boleh hidup dalam kita 5hari tau,,sy msa bulan jun tu x cek pun hari subur,bersama pun xkerap dn xmengharap tiba2 pregnant pulak😂😂sblum tu mmng ttc ank ke4

ada peluang ni sis. sperm bertahan 5hari, tapi if malamni nak bd pun boleh, takda masalah. macam saya, saya bd sehari sebelum , harini bd, esok bd, and then rest 5-7hari mcmtu

sperm 5 hari survive dlm Rahim.. kalau sis ovulation arini means sperm dh ada standby dlm Rahim.. insyallah ada rezeki nanti..

ada peluang. sbb saya pon gitu masa mengandung yg no 2 ni.cek samar esok tuu pekat tp bersama hari oapk saya samar

yes ada peluang akn berlaku persenyawaan. blh bersama lagi selang Sehari kalau plan nk bb...