Bahaya ke?

Kalau mengalami postpartum depression bahaya ke?mcm mana nak pulihkan,rasa makin tak bermakna diri ni Tolong bg kata semamgat Jgn kecam sy,anda tak berada di tempat sy,sy cuma perlukan sokongan dan nasihat,terima kasih

4 Balas

Hai, postpartum depression ni bahaya, pastikan awak tk bersendirian dengan baby, kalau kes saya dlu, saya sampai tahap tak nak menyusu bdan langsung dgn baby. Saya tknak tengok dia. Saya benci dia. Satu tahap saya tgok dia nangis mcm sedeh sangat2 , masatu hati saya terbuka untuk kesiankan dia, baru saya rsa saya dh mula sayangkan dia. Tapi malang nya susu bdan dh takda masa tu, itula penyesalan saya bawa smpai ke harini. Sedih sebab alami depression sehingga ke tahap tu. Saya hampir nak jatuhkan baby. Tapi suami saya nampak terus dia angkat baby pujuk.

1y ago

hai, brp lama awak alami depression ni? mcm mana kuatkan diri utk pulih mcm biasa? skrg kdg2 saya rasa tak semangat dan rasa hilang diri sendiri yang happy dulu2

Jgn duduk sorg2 ye dan kalau letih atau sedih minta tolong org lain. Cuba fikir benda happy2 je dan zikir slalu. Tgk cerita yg lawak ke atau bersembang dgn org lain. Mcm sy dlu stress baby nangis sypun nangis. Tp mak sy slalu ada kalau sy letih atau nampk sy stress dia jaga baby so sy rehat jap. Suamipun main peranan tenangkn dan jaga baby. Moga urusan awk dimudahkan ye. Kuat semangat ok

8mo ago

Tolong saya keluar dari benda nie tanpa makan ubat boleh ke?

macam mana nak tau simpton tu ?? ,, sy plk lpas bersalin anak k2 ni kerap sgt tanda anxienty xtau depression ke ape

1y ago

smelh kita suami jauh.. sy jdi mcm awk sebb stress sgt

Bahaya. Pergi klinik rujuk doc.