Hi Nak Tanya

Kalau macamni dikira masih samar ke? Ataupun dah pekat dua dua line? Kalau belum maksudnya kene tunggu lagi berapa hari boleh test balik ye? Lewat period genap seminggu, kalau ikut apps kandungan baru masuk 5 weeks #firstbaby #1stimemom

Hi Nak Tanya
51 Balas

sy pn mcm ni masa first test..mmg confirm dah..tp xbuat buku lagi..lepas smggu test lagi..mmg terang line dia..g klnik misi terus bukakan buku..sbb bgtaw misi dah seminggu test..2x nmpak 2line..lepas tu dia buat appoinment jmpa doctor utk scan due date.. tahniah puan..🥰

3y ago

Bkak buku sblom 12 week

Saya punya period dari first kahwin tetap normal. Tapi bulan ni dah lewat 9 hari. Malam tadi ada try upt tapi negatif. Kena tunggu berapa hari lagi ye untuk confirmkan? 😔

3y ago

tggu seminggu lg sis cek balik.. try cek upt waktu pagi.. selepas bgn tdo

ni bukan samar dh ni, trg sgt dh..congrats awk, take care jaga makan..nanti dh 8weeks boleh g klinik for confirmation and book date kat kk utk bukak buku pink

Alhamdulillah..... 🤲🏻 In Sha Allah, dah positif tue. Nak lg puas hati, awak boleh beli “CLEAR BLUE” digital pregnancy test. Test dlm (3 hari) lagi 😊

3y ago

Alhamdulillah, terima kasih sis 😊

Pengalaman anak sulong sy mmg mcm ni jugak satu tu samar2.jawapan nya mmg confirm dah berisi ni.tahniah mommy

Saya dapat line macamni 4hari sebelum jangkaan period.. alhamdulillah.. makin lama makin pekat. Tahniah bakal2 ibu 🥰

1y ago

wahh taniah awak..semoga saya pon ada rzki mcm awak jgk...sudah lma tggu 2line nie...ttc 3thun dah untk second bby

Xsamar dh tu..terang sgt2 dh tu😂😂 blh dh call kk berdekatan utk buat temujanji buka buku pink..Tahniah.

Tahniah sis.. Positif sgt da tu.. Jage dri elok2 ye.. Doakan sy juga ye sis.. Lama dah menanti.. 😊😊

congratulations sis!!! jaga diri inshaaAllah lagi 2 minggu boleh buat first scan untuk tengok baby 🥰

alhamdulillah tahniah sis 😇 doakan saya jugak semoga ade rezeki aminn 🤲🥰