Ingin Tanya pendapat mommy semua

Kalau Kita mkn obimin boleh ATAu tak Kita minum Milo? #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

6 Balas

nak minum milo tu jarangkan kalau bleh..sbab milo boleh dropkan hb. dulu saya tak tahu yg milo tu dropkan hb tiap kali checkup msti hb drop sebab saya sllu minum milo.Lepas dapat tahu milo punca hb drop terus saya stop. Sekarang alhamdulillah hb dah cantik.Lepas makan obimin jarakkan 30min atau sejam baru minum milo. Bagi ubat tu serap dulu

kena jarakkan sis..Sebab kafein/minuman bersusu nie macam potong vitamin tuu..Jadi badan xdapat nak serap vitamin tuu sepenuhnya kalau kita minum dengan kafein/minuman bersusu..

Boleh, cuma jarakkan 1 atau 2 jam selepas mkn obimin. Cuma takut turun keberkesanan ubat diserap klu kita terus minum milo lps mkn obimin tu

baru tahu emm dh 36 weeks bru tau .

tidak di galakkan

better elakkan