Spotting 😞😞😞

Kalau keluar spotting nonstop dari kelmarin kena buat apa? Kena gi hospital ke? Before ni spotting jugak then klinik bagi duphaston. Then hilang seminggu dua. Now ada balik… btw im a first mom , 9 weeks#firstmom #SeriusTanya

8 Balas

Sy pun mcm sis haritu. Dua kali ada selang seminggu centu. Kena cek doktor. Mcm sy haritu suspek kencing kotor. Doktor advice kena minum air banyak, kurangkan manis. Alhamdulillah lepas tu dah oke bila sy kawal makan dan minum air banyak. Doktor kata dalam beberapa hari pantau kalau spotting makin teruk terus je pergi hospital.

3mo ago

Dan dalam masa seminggu sy kena bagi ubat antibiotic

better awk bed rest je jgn buat apa2 pon saya penah 1st pregnancy mcm ni tp saya gugur sbb rahim xkuat mmg selalu je spotting. dh mkn duphaston pon sama hlg kejap lpstu ad balik. pegi hosp pon diorg ckp xblh nk bt apa

macam saya lah awak baru 7 minggu . masih spotting tapi darah coklat tapi sikit kadang ii. doktor bagi ubat yg sama mcm awak . 17/3 baru jumpa pakar . kalau terlampau banyak pergi hospital balik . jangan biar okay

sama mcm sy sis..skrg 14w.. sllu spotting..g kk dktor bg dusphaston..mkn 2 hri skali.. last month bleeding..kne warded..dktor sana ckp rahim lemah.. so mmg kne bedrest jer.. satu kerja pon sy x buat..

Kena jumpa doktor ambil duphaston lagi kot. Boleh naikkan dosage. Kalau boleh dapat MC utk bed rest, lagi bagus

pergi hospital dapatkan rawatan ye semoga di permudahkan urusan 🤲

seeloknya gi hospital sis. moga selamat semuanya 💐

Ya