Konfius usia kandungan

Kalau ikutkan tarikh dalam apps kandungan dah 13mgu++. Tp bila scan kandungan baru 12mgu++. So mana satu ibu kene follow? Doktor ada cakap yg baby akan besar so xperlu risau. Ada sapa2 tahu kenapa baby kecil? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

beza sikit takde masalah .. dia macam kita semua, umur sama2 20 tahun tapi saiz badan ada yang tinggi, ada yang pendek, ada yang besar ada yang kurus . macam tu juga baby . umur ikut last period 13w++ tapi baby kecik sikit bila scan. untuk 1st trim beza 1 weeks still consider okay. 2nd trim beza 2weeks still okay and consider normal. 3rd trim beza 3 weeks still consider okay and normal . kadang2 ada faktor lain juga . contoh mesin scan yang tak clear , baby punya position yg buat kiraan CRL tu jadi pendek or period tak regular . boleh tengok next scan , mungkin saiz akan tally or fixed beza seminggu .

3y ago

thanks sis😊😊

Saya ikut pada scan klinik..Apps nie sekadar nak pantau aje 😊

3y ago

sama2..🥰