Sabun cuci baju/botol susu

Hai ibu2.. Sye tak berapa mampu nk beli sabun basuh baju dan sabun botol susu yg khas utk baby tu... Kalau sye guna sabun biasa,tp kurangkan kuantiti dia,x pe kan... #seriusnanya #firstmom

10 Balas

Kalau sis nak tahu saya pakai ni je utk sabun basuh botol n baju anak saya… satu family boleh pakai , jimat… sabun basuh botol tu jenama Sunlight/glo yg aloe vera ada symbol safe for babies tu… sabun basuh baju plak jenama Top yg gentle care tu… beli yg refill 1.5kg baru rm10 je sis cukup utk baju baby sorg…baju baby bkn basuh beria sgt pn… n baju baby saiz comel2 je letak sabun sikit pn dh ok…

ermm.. sabun botol susu saya beli yg glo atau sunlight yg aloe vera. jimat, kuantiti banyak dan boleh guna untuk basuh keperluan baby sabun cuci baju pulak, saya beli brand tesco. tak kuasa mak nak beli yg mahai2.. membasuh je pon. baju baby pe semua pon xbeli barang mahei.. budak cepat besar 😂

sebelum zaman wujud sabun khas baby, mak saya guna sabun badan yg ketul tu je basuh baju baby.. baju baby xkotor, just rendam tonyoh sabun sikit2 asal ada buih, ok dah.. botol susu boleh pakai sabun basuh pinggan biasa je, yg penting bilas betul2 dan rendam air panas..

Baju baby, saya beli jenama TOP yg liquid warna biru, sesuai untuk baju baby, boleh pkai satu family(3kg rm27, 2 bulan tahan). Untuk pencuci botol pulak beli sunlight aloe vera yg jernih tu (rm5/6).

kdg org susah dlu mak sy sabun baju ke sabun basuh pinggan ke pakai je sabun serbuk utk bju tu... janji basuh lh snng citer.. ikut kemampuan awk lah... doc tak pasific kn pon bnde ii ni smua ...

pakai je lah sis sabun apa2. mak2 kita dlu pon pakai je sabun baauh baju biasa. lg pon flu mana ada sabun basuj baju specific utk baby. takpe. ikot kemampuann sis je ok?

Sebenarnya ok je.. klau dh dari kecik kita ajar pkai benda biasa kita pkai xda mslh pun. Cuma tgk2 la klau kulit anak sensitif ke.. tu cita lain la

baju bb xyah sental2..sbb x Kotor..sy basuh tgn pn cuci biase n gune Jenis nama comfort utk bb y kaler putih tu

beli downy khas bby punya je utk baju. dlm rm6-8. pakai tu je bile basuh baju bby. sabun biasa tkut kulit dia sensitive.

2y ago

ouhh terima kasih🤗

Pakai ja apa yg ada sis xpyah beli yg khas pun xpa