Fully Bf

Kalau fully bf, mmg baby ada mslh nak buang air besar ke ? Cth, baby saya 2-3 hari baru dia buang air besar .

2 Balas

pengalaman sy anak fully bf, ngam2 hari ke7 baru buang air besar. doc kata susu badan senang hadam dan senang baby terima nutrisi nye so xjadi masalah kalau ank x buang air besar setiap hari tapi kena pastikan anak x meragam, x kembung dan perut anak x keras.

kalau fully bf xde issue. asal baby kentut. sbb susu bf easy utk digest and absorb. kdg2 sminggu pn tak berak. asal baby perut ok and kentut