perlu ke breast pump?

Kalau full breast feed, perlu ke breast pump? Kalau perlu, jenis yg mcm mana?

8 Balas

sy full bf, bby dah 6 bulan, sy full housewife..kdg2 je sy pump susu,sbb bby xnk botol, dtg mood die nk isap botol sy pump la susu..stok dlm peti ade pun x byk la😅 susah pulak nk tinggal klu ade hal .. x sempat2 nk buat stok sbb bby kuat susu..biase sy pump pagi sbb mase tu breast byk susu sebelah,nk tunggu bby bangun sudahnye basah la bra😆

kbykkan ibu2 yg bkerja de ssu bdn mmg memerlukn breast pump..senng nk simpn stok dlm pti ais..klu tny sy ..sy ske yg automatik..sbb sy bkerja ...xla penat sgt nk pump ssu

sgt perlu sis.. sbb kdg2 kita akan alami air susu bnyk.. jadi perlu pam takut bgkak susu..

Fully breast feed pun kalau kerja mmg perlu breast pump. Cari yg double pump. Cepat sikit

kalau awk pandai marmet xperlu pump..

perlu tp ikutlah kemampuan..

Perlu...

perlu...