Saya dah 35weeks 6days

Kalau dah 35weeks normal ke kalau bby kurang gerak..bila saya usap² dkt perut ada plk gerak..

7 Balas

Bb sy 35w tido banyak jugak mcm selang seli la. Sekejap aktif pastu tido mcm tu. Tp dia mcm ada timing dia la. Klau sy lapar dia aktif. Dan mcm dah kenal suara bila ada org ckp dgn dia mcm dya tau pulak kta ckp pasal dya. Cuba awak ckp ckp sambil usap perut dgn dya mungkin ada reaksi.

Yang penting kena cukupkan kiraan pergerakan.. apa2 pun instinct ibu kalau rasa tak sedap hati terus dapatkan nasihat doktor ya.. sebab setiap bayi pergerakan atau waktu aktif berbeza2😇

dia tido tu... kne selalu kjut kn dia bngun... bila kita aktif, kt dlm tu rasa mcm dok dlm buaian tu dia lena tido... try mommy dok diam jgn gerak ii tengok dia gerak x

normal sis. jus makesure cukup 10 kali pergerakan. saya masuk 37weeks onward mmg jrg dh bby gerak.nak kena selalu kacau dia

saya ingat normal kerana kurang ruang, tapi mesti kira kick ya

normal , ruang makin sempit dan kerap tidur ..

normal..tp pastikan cukup gerakan