buku pink .

kalau buka buku pink di swasta rm berapa ya? dan ini anak luar nikah 😣 jadi apa yg saya patut cakap nanti? (saya lambat buka sebab baru tahu saya pregnant) #bantusharing

41 Balas

bole buka buku pink di klinik kerajaan nurse tak marah pon kena bayar rm1 je kalau umur 18kebawah kena bawa pnjaga kalau atas bole prgi sorang je , 13minggu paling kurang dah bole serah diri untuk buat buku jgn awal sangat nnti nurse suruh balik , sebelum pergi klinik kena ad bukti awak pregnant contoh scan baby atau pregnant test

saya xrisau psl buka buka pink / checkup..tp lebih risau mcmne awk nk berpantang nt? mkn pkai awak dan baby...kluar pi klinik utk check up...dan byk lg dlm tempoh berpantang... mengandung ni, bby dlm perut...selagi kita boleh bergerak dan urus diri, its ok..tp pospartum leceh skit..perlu penjagaan rapi dr org terdekat...

Buka je dkt kerajaan klu kurang berkemampuan. Sbb masa pregnant ni la boleh jdi mcm2 masalah yg kita tak jangka. Gdm la, hb low la, tyroid la. Semua tu perlukan kos kalau checkup dkt swasta. Duit nk guna utk kelengkapan anak, kos bersalin, utk kos berpantang lagi. Byk nk guna duit. U can do it mommy.

Kalau awk ada duit blh la ke swasta tp kalau xde duit baik g je kat kerajaan..swasta ikut tempat sekali cek up paling krg pn kne la standby rm100..kos bersalin lg mhl..standby paling krg 20k. Kwn sy pernah juga mcm awk tp dia g je kerajaan.jujur je diorg xmrh pn☺️

swasta standby rm200 utk buka buku.rm150 utk check up bulan2 smpai kandungan minggu 36.37 mingu ke atas rm85 sekali rawatan.kat kk pun ok je buka free je smua.cumany kk bila termissed appointment diaorg dtg rumah tauu.better come clean je

saya pengalaman ank luar nikah .. buat saja buku pink diklinik kerajaan .. jangan risau .. dorg pun saran jikalau ad kawan yg anak luar nikah dtg lah kk cpt2 jgn risau dkt hospital akan memerlukan ibu kandung awak bukan siapa2 ..

kalau tempat saya tak ada minta apa apa pun hanya isi borang jer tak payah bayar masa buka awal bulan satu haritu saya buka buku pink masa usia kandungan sebulan dan misi minta ic photostat suami dan saya settel

Buka buku di klinik kerajaan Okey sikit.. Jimat pun jimat sebab dia detail check.. Percuma je.. Jgn risau nnti bagi tau je nurse cerita sebenar.. Nnti diorg bantu

xkna duit pon ...n klau blh trus trang ja bhagian suami...dri kita tipu nnti depa mrah..jgn srabut2 k..enjoy ja msa preg ni ....smoga di permudahkn segala urusan ...

better g hsptl kerajaan jika ada apa2 mslh pd kandungan.. nk admit dan discharge takde byr mahal sgt brbnding swasta..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin