buku pink .

kalau buka buku pink di swasta rm berapa ya? dan ini anak luar nikah 😣 jadi apa yg saya patut cakap nanti? (saya lambat buka sebab baru tahu saya pregnant) #bantusharing

41 Balas

monthly checkup saya dalm RM188 .. tu tak termasuk lagi kos2 lain mcm minum air gula, detail scan .... kalau bulan tu kena minum air gula 188+80 ......

umur awak berapa kalau bawa umur baik awak buka buku pink d hosptl swasta.. kalau kerajaan mcm susah.. kalau swasta ok je.. xpya risau tpi xtau la berapa rm

1mo ago

yup btol. klw bwh umur better swasta, kalau kk underage susah dn nurse dia byk tnyaa nk kena jumpa bhgian kebajikan lg. tp yg pnting kna ada duit lh

pengalaman kakak saya. dh 8 bulan baru dia buka buku pink. nurse nk marah pun tk guna dah sbb dh nk bersalin. dia buka buku di KK. tapi bersalin di swasta.

1mo ago

dia tau, tapi dia pilih untuk bertenang. emosi dia tk stabil time tu.

Boleh buka di Klinik Radia kat Bukit Jelutong. Ada affordable package untuk buka buku pink. Diaorang tidak akan tanya psl kahwin. No worries.

bukak di kerajaan jimat duit .. syarat buka buku pink di kerajaan mengandung.. jgn risau

4w ago

nk discharge kena ada waris sis. boleh kol hospital terus tanya tentang discharge ward nnti lepas bersalin

Harga mengikut tahun 2024 anggaran RM150++ . tu x termasuk ubat² dan suntikan serta kalau ada masalah² lain semasa mengandung.

Hi sis. Alhamdulillah, dan tahniah sebab sis buat keputusan untuk keep the baby. Semoga Allah permudahkan segala urusan sis ya. ❤️

buka kt kerajaan je..nurse n doc okay je walaupon baby tu anak luar nikah 😘 swasta mahal , lps bersalin pon lg byk pakai duit 🥹

1mo ago

@mommy mana ada kebajikan amik ..ank sy elok je sy jaga ..tk de pon kebajikan dtg ckp nk amik ke apa ..

bukak dekat kk je.. jimat. tak payah nak fikir apa orang cakap. elok² gov bagi free checkup apa semua so better pergi kk

No problem buka buku pink di govermen. They don't even care if the baby is luar nikah or legal baby also.