Nak tanya kat sini sbb nk tsnya org jadi malu.

Kalau beranak C-section tu ad pasang tiub kencing ke? And tiub tu masuk perut or mcm mana ye?, Nak tahu. Curiosity melanda

9 Balas

ya sis kalau csec wajib pasang tiub kencing. sebab nanti dia akan biuskan separuh badan bahagian bawah kita, jadi nanti takleh control dah nak kencing ke etc, jadi dia akan pasang sesiap. dia tak masuk ikut perut, dia masuk ikut saluran kencing, urethra kita. bukan vagina, saluran kita bersalin normal tu.

Ya betul, tiub tu dipasang di vagina kita. Mcm saya lepas cucuk epidural baru nurse pasang jadi tak rasa sakit sgt. Time cabut pun nurse cabut elok2 & tak rasa sakit

Ya ada pasang tiub kencing. Pasang dekat saluran kencing la sis kat bawah tuu 😁

yaa pasang sis, masuk kt bawah kita tuh, so nnt kencing terus . l

Tiup kencing pasang dekat tempat kencing…

tiub masok melalui vagina kita😊

Tiub pasang kat saluran kencing.

Yee betulll..

ya