ingin tahu

Kalau air ketuban lebih sgt bahaya untk bby ke? N apa punca air Ketuban byk ?

7 Balas

Hi mommies, Alhamdulillah saya dah 34 weeks pregnant.. Dari awal dapat tahu pregnant (4 weeks) dr & sonographers asyik kata air saya banyak.. Tapi saya pulak low sugar level and Alhamdulillah setakat ni Dr saya di KPJ monitor baby punya kidneys pun working just fine insya Allah Aameen. Jadi Dr kata mmg ada cases yang mcm ni.. Memang takda reasoning. Cuma kena pantau dari segi intake gula dan garam. Some weeks AFI (amniotic fluid index) / bacaan air ketuban tinggi, yang paling tinggi 24cm.. Most of the time 18cm. Alhamdulillah syukur last week pergi scan it was at 8+cm. Leganya.. When in doubt, please ask your doctors sebab semua orang lain experiences kan.. Hope everything goes well for you mommies ?