Saya nak Tanya..Saya memang gemuk dari dulu..masa hamil 8week hari itu berat Saya 79.90kg..

Kalau 10 Week macam Mana bentuk perut ya..maaf ini anak pertama

4 Balas

Soal berat badan ni,, sis perlu kawal pemakanan sis bermula skrg. Elakkan makanan manis, tinggi karbo dan elakkan makan dalam portion yg besr tiap kali makan. Makan sikit² tapi kerap. Amalkan pemakanan suku suku separuh. Kalau berat naik mendadak, sis kena minum air gula tau dan sis mungkin berisiko, GDM. Kencing manis ketika mengandung. Tak perlu risau tentang bentuk perut, sebab tak nampak pun. Bentuk perut biasanya akan mula nampak 4 bulan keatas.

2y ago

Saya memang Ada kencing manis dari sebelum pregnant sis..saya makan ubat kencing manis yang doctor pakar bagi..

memang susah nak dapat agak keadaan perut kalau pregnant 🤗 sebab tu saya tak ambik kisah pasal bentuk 😊 sebab dari dulu pun saya memang dah berisi

klu jenis badan berisi perut mngndung slalunya tak klihatan.. kdg2 org x perasan pun klu prggy.. yg pnting dktor ckp baby ok & sihat.. alhamdulillh..

2y ago

amen..tq sis info nya

sye ari tu 10w nmpk buncit jee. rse mcm buncit mkanan jee 😂 sbb 10w bby still kecik je. besar² marshmallow je kt ikut bby tracker 😂

2y ago

ya sis..