33 MINGGU 5 HARI. RISAU DA NAK BERSALIN KE?

Kaki bengkak, sakit perut bahagian ari2 & sakit pinggang on off, kejap sakit kejap ok. Rasa nak terbuang air besar & kencing. 1st mom. Normal atau da nak terberanak? 😅 Serious tanya. #seriusnanya #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

tu normal.. kdg2 tu Braxton Hick.. dia similar dgn contraction.. Braxton Hick ni mcm nk biasakn dri kita dgn contraction nnti.. sbb contraction 100 times lg sakit.. smpai sesetgh org nk jln pom ketar² lembik lutut kaki n ad sesetgh org kalau dtg contraction mmg xbleh duduk or baring lngsung..