Hi moms! Baby saya baru berusia 7 hari. Saya perasaan baby kerap bermain dengan matanya.

Kadang2 buat matanya seperti mata juling kerap. Normal ke tu? #firsttimemom

7 Balas

Normal. Baby bawah 3 bulan / newborn masih belum jelas pun penglihatan matanya. Otot mata pun belum kuat lagi. Apatah lagi koordinasi nak control mata tu masih dalam proses utk baby belajar biasakan. Baby buat mata juling utk umur ni memang biasa. Otak dia dalam proses mengawal koordinasi n otog mata. Baby besar ni mata belum jelas, telingan belum jelas. Dia cuma kenal suara yang dia biasa dengar since dalam kandungan..

seingat sy anak sy pun mcm tu masa newborn.. sy plk yang naik seram plus risau mata juling macam tu 🤣 mak sy ckp normal je tu newborn lg kan..

awal lg tu..bb besar tu Masih xdpt fokus

normal je untuk newborn 🙂

Normal. Nnt ok

normal