Alahan teruk

kadang kadang bukan x bersyukur sy bersyukur sgt sbb ttc 4tahun , tp bila alahan teruk ,muntah sampai lembik,gastrik,kembung , dada mcm nk pecah . hri hri menangis duk fikir bila alahan nk baik . Sedih nya ,pengalaman mengandung dlm indah ada jugak ujian nya .😔

6 Balas

Hehe sabar banyak2 taw. Allah nk bagi kegembiraan yg kita tak sangka lepas ni. Insha Allah tak lama lagi habis la alahan kita ni. Saya pun mcm ni awal2 dlu jadi sedih. Tapi bile kita sedih baby pun sedih taw. so kita kena positive kan diri. klu tak larat Tapi xnk sedih2 saya tgk YouTube, tgk cerita or main game, kdg2 boring dah baring Tapi nk bgun tak larat😂 so cari aktiviti dlm fon, or baca buku ke. ❤️❤️

Saya pun selepas 10tahun baru pregnant lagi, alahan teruk juga kali ni, sampaikan suami sendiri cakap, ni last lah mengandung, tak payah lah mengandung lagi, seksa tgk muntah teruk sgt 😂 sebab pregnancy yg sebelum2 ni tak ada alahan sgt pun, cuma sy pernah pitam sebab perut kosong, tapi masa tu sy dah start consume aspirin(ubat cair darah) mungkin itu punca sy pitam.

Iye saya pun alahan teruk sampai terfikir nak sorang ni je anak 😂. Tak sanggup nak hadap dah. 2 bulan takboleh makan minum. Tapi bila alahan dah berkurang ni tiber rasa boleh je lagi lepasni pregnant 🤣. Masa alahan teruk tu je seksa 😆

1y ago

Hahah betul “boleh ni lagi, 2bulan je xlarat”😂😂

Ade bace dkt luar bt kajian ppuan yg byk alahan/ mabuk dgn yg xde lgsg time pregnant ni kalau alahan n byk mabuk tandenye anak cerdik 🤭 drg bt kajian.. bkn sy 😂

normal lah.. sabar ya.. mkn ikut waktu dan jaga pemakanan.. kena kuat semangat.. nt lpas jd ibu mcm² ujian² berat akan dtg🤗

Cuba refer dr dan ambil ubat. Saya lepas makan ubat, rasa badan kurang sikit muntah2 dan makin berselera.