Doakan saya mengandung bulan ni.

Kadang kadang ada rasa cemburu tengok kawan yang baru kawin tapi dah mengandung.

14 Balas

Hi sis, jangn risau akan ada rezeki buat sis, saya sama situasi dgn sis, baru jer khwin 30/1/22 tahun ni.. then kwn saya khwin bulan 2 tapi dia dh buting plmin .. sya Alhamdulillah baru dikurniakn rezeki baru 5w.Terasa juga dlm Hati sebb dia dh pregnnt sedngkn saya time tu belum lagi.. Setiap bulan saya test pregnancy tapi setiap kali dapat result mesti sedihh, tapi saya tetap positif, Mybe Tuhan Nak bagi saya enjoy dlu dgn suami, nak saya merasai semua moment bsma suami sblm dikurniakan rezeki. Tapi apa yg saya buat setiap kali solat selalu doakn rezeki malaikat kecil dalam rahim sya dan serta doa juga kepada bkal2 ibu yg mennti zuriat, Alhamdulillah Tuhan makbulkn doa sya.Jangan risau sis, Tetaplah positif Insyaallah kita semua akan dapat merasai menjadi ibu☺️. Sedikit coretan , dn juga luahan yang pernah saya lalui..☺️

Saya pun mcm tu awal berkahwin . Pikir mcm2 la bila yg baru berkahwin drpd saya dah pregnant . Tergugat . Kemudian pikir balik , maybe time to enjoy dulu dgn husband , kami dr bercinta hingga la berkahwin pjj jaa . Bila dia balik kami more to jalan2 , honeymoon berkali , try new place . Keluar dgn kawan2 , bestie . Alhamdulillah lepas 1 tahun 5 bulan rezeki anak sekarang 37 weeks dah . Tips saya , enjoy life sis dgn suami , yg terdekat atau rapat pedulikan org . Banyakkan berdoa , positive mindset . Bahagiakan diri , jaga mental tu pun . InsyaaAllah rezeki sis ada . Saya doakan sis 🌹

2y ago

Aamiin . Alhamdulillah , moga awak dan baby dibawah jagaan Allah . Jaga mental & fizikal ya , InsyaaAllah dipermudahkan urusan sis hingga bersalin nanti .

sabar sis...moga ada rezeki sis bulan ni..saya kahwin 5 tahun baru lekat sorg sblm tu saya gugur 3 kali ..saya sorg pgidap endometriosis cyst..tahun ni pon saya keguguran pada usia kandungan 11 minggu.. saya bharap sis byk bsabar ..selagi ada rahim insyaallah sis boleh mengandung.. banyakkan berdoa pada Allah...mulut org sis abaikan...

Saya dah 10 tahun kahwin , takde anak dan lama2 jadi immune. Seronok dengar berita kawan2 hamil. Dalam masa sama minta semua keluarga kawan2 doalan saya. Keluarga nangis2 kasihankan saya tak ada anak. Saya redha. Saya tekad dalam hati saya pregnant bukan sebab nak compare dengan org lain. Saya pregnant sebab nak dpt anak soleh solehah.

Sy pun ada perasaan mcmtu pd awalnya. Lama2 sy dh xkisah..sbb tahu rezeki tu tetap ada, klu kita pkir sgt nk anak,,then bila check upt single line..jd kecewa. Sudahnya sy xpkir sgt, enjoy hidup berdua dgn suami...tup2 Allah bg rezeki. Bykkn bdoa, +ve thinking ya.

InsyaAllah sis smoga ad rezeki dikurniakan zuriat tahun ni . sy pun tunggu lama sis bru nk dapat.. tp sy jnis x share dkt status ws o mna2 mediasosial pasal prgnt..sbb sy byk jaga hati kwn2 lain yg blm ad zuriat.. org tdekat je yg thu sy prgnt

tips saya mudah je, jangan tengok story kawan2. atau post kawan2 yg mengandung. lama2 dah tak fikir. sebab bila awak letak kepercayaan dekat Allah 100% inshaAllah ada rezekinya nanti. percayalah❤️

saya doakan urusan awak permudahkan utk mndapatkan bayi yg comel².Aamiin allahumma aamiin.Abaikan mulut² negetif d skeliling yaa sis.

InshaAllah sis. Semangat! Jangan Berhenti mencuba. InshaAllah ada rezeki kejap lagi. Aamiin 💙💜💙💜

Semoga ada rezeki kita sis. Sy pun lagi 3 hari due period. Moga ada rezeki kita kali ini 🤲🏻✨