Pengalaman

Jom share pengalaman pregnant baby boy & baby girl ?? Dari segi emosi, makanan kegemaran, keterampilan n sebagainye?

13 Balas

Samalah...trmster petama mmg xde nafsu langsung nk begayaaaa🙄 kadang bile suami ajak jalan... Segan nk jalan tepi suami dgn rupa mcm hantu kak limah😅 tp suami always positif alhamdulillah boleh terima keadaan wife mcm tu. Jgnkan nk pakai baju lawa² kemas²..bedak lipstick pun takleh pakai.. mabok mual malas semua ada. SekaLi bila scan baby.. tepampang baby boy!!! Patotlah mak baby nye jd gitu. 🤣😂 & Bab makanan trmster ke 2 betul² ase nk makan yg manis² ice cream n donut mmg leleh habis.😂🤣😂🤣 Donut pulak xnk donut gula yg biasa org jual murah² tu.. ini request dunkin donut.. 6bijik sekaLi makan baru puas hati. Padahal kita ni xmnat langsung benda manis² gitu. Itu pun bnyk minum air masak takut sangkut kencing manis. Hahaha 🤣😂🤣😂 penangan baby boy... Skrg da 33weeks alhamdulillah baby sihat..itu da syukur sgt. Takde da rasa nk mkn manis manis ke apa... Cuma kerap lapar & dahagakan jus buah & lau blh hari hari nk makan buah je... 🥰🥰🥰 #babyboy2020

4y ago

ssh jgk la..tpi bkn sbb bby tendang ssh sbb tk slesa perut ..rasa mcm berat gila..nk gerak alihkn badan pn rsw mcm berat senak tu .. part dia tendang tu sy pn trjga kdg2 hahaha

Pregnant dua2 girl.. Anak first.. Suka melaram Suka manis2 Suka jalan2 Suka makan2 Mngidam macam2 Morning sickness Emo Cergas Sensitif sgt/mudah terasa Alah dgn bau wangi2 Bdn rasa panas sentiasa Nak melekat ngn husb je Anak ke dua.. Tak suka melaram Suka manis & masam2 Tak mengidam Tak ada morning sickness Tak suka jalan2 Tak rasa lapar Emosi lebih matang/takde nak touching2 Badan sangat cepat letih Tak alah dengan bau Tak rasa nak melekat ngn husb pun Rasa mcm biasa la semua, sama mcm tak pregnant Dua2 girl tapi nampak tak kontra dia..

Saya dua dua baby boy, tapi simptom lain lain. Masa first baby, saya pemalas, takboleh masak, takboleh makan nasi, morning sickness. Tapi 2nd baby sebaliknya, suka masak, suka makan nasi, takde morning sickness,suka mengemas, rajin melampau, memang totally lain. Tapi alhamdulilah, tengok masa dalam pantang,anak no 2, lagi senang jaga dari abang nya, sbb masa abang, hampir2 nak kena meroyan emosi.

4y ago

Walau pon sama gender tp pembawakan lain2 kan.. Alhamdulillah

Anak first baby boy saya dulu. •taksuka bermekap •suka makanan masam masam •ada garisan hitam bawah leher •Morning sickness tak teruk •Suka tidur Ni antara gejala yg saya rsa laa😅 lain org lain pengalaman sis.

Prgnant baby boy awal2 x suka bgaya, last trimister tiba2 suka make up, lukis kening bagai 😂 makan pula suka makan semua yg manis2.. 🍧🍨🍫🥧🍬🍰 Nasib la x sangkut kencing manis hahah

4y ago

saya mgandung anak lelaki hidung kembang muka bulat klu perempuan perut bulat rajin melaram..

Masa anak sulung bby girl.. teruk alahan.. sampai makan meehun pama je hari2.. 6 bulan kandungan baru elok.. anak kedua lelaki mabuk sampai 3 bulan.. anak ke tiga perempuan pun 3 bulan je

4y ago

Tgk pada badan.. ada org kejap je.. mcm akk ni memang keturunan mabuk teruk kalau pregnant

Sy Preggy bby girl 2x bdn sy jd semua kembang.. Klu baby boy pulak 3x perut je yg bsr mcm buah Kelapa.. Lain2 same je.. Xde alahan tiap kali mengandung.

Sye klu boy,perot tjam ke dpn..girl 2org kmbang setaman..huhu..skg sye tgh pregnant bby girl lg..girl yg ke3..memg bdan sume kmbang2..n ske mkn mnis2..

baby boy *muka kusam yakmat * xmengidam sngat *malas bersiap *mood biasa² ja *alahan takda *bentuk perut runcing ja

4y ago

mostly sy mcm tu skrg. tp tk sure la laki ke prempuan. baru 29weeks

Baby boy -tak ska melaram -muka x da seri -malas & kuat tidur - alahan sampai 5 bln tp x teruk sgt