Salam .. siapa dekat sinii due awal bulan 8 ☺️ade yang sudi berkongsi cerita ☺️ .. dah beli brg baby

Jom kongsi cerita

52 Balas

Sy due 2/8 brg² baby ad yg xlgkap lgy. Cuma pakaian baby dah lgkap, bli skit² jaa lgypown baby cpat membesar. Ank ke 3 stelah 7tahun brg² baby yg lama maklum sajaa laa dh bgy semua dkat org ad yg dah xblewh guna pakai.Skrg jdy mcm ank first plk sbb semua kna bli lain. Baju,kain bedung,barut,tuala,sarung tangan kaki semua dah lgkap siap basuh simpan dlm bekas yg betul² bersih. Tilam kelambu baby semua dah lgkap.Cuma myk² shampoo utk kegunaan baby jaa blum bli lgy. Brg besar² time pantang nnty bru fikir cth mcm katil bby,carseat,stroller tuu smua. Bli online jaa senang brg mcm tuu.

sy due 5 aug, anak 1st setelah menunggu hampir 9tahun.. seronok nye, xterkata.. syukur sgt2.. brg kebnyakn nye baju2 yg sy beli.. brg2 besar mcm stroller, carseat belum lagi.. tgh tnggu next baby fair, bru nk gi beli2 kt sana, sambil2 dh survey jgk kt online n babyshop.. moga dipermudahkan all the mommies utk bulan august ni.. 😍😘

11mo ago

tapi sy mcm kena awal.. sbb ade gdm.. dh jd bulan july.. 🥲

Sy due 28/8.. Tp berdoa agar baby keluar time merdeka.. Teringin jdkan ank bdk merdeka.. Hehe.. Sy plak april fools 🤣 barang baby mcm baju2 nnt beli online, bnyk beli online yg 2nd kot klu yg besar2 mahal2.. Barut n bedung sy jahit sendri.. Tilam, bantal dan selimut baby pn sy jahit sendri kot.. Saje nk test skill, lama xmenjahit.. Slow2 buat, ni perut membesar mmg cpt btl penat n sakit belakangnya..

10mo ago

Kene dm dulu.. Sy xtau mcm mana.. Hahahhahaa

saya due date 6/8. anak kedua . barang takpayah beli dh. baby first dh byk sgt barang tk terpakai.. tapi tulah second baby ni gender is girls. first baby is boy😂😂.. mummy dia minat sgt anak girl2 alhmdulillah dpt sepasang.. boy and girl.. ank anak rpt plk tu.. tapi tkut jgk nk bersalin second ni. anak first czer 8 bln dh termengandung lagi😊. semoga dipermudahkan urusan bersalin ku dan juga mommy2 diluar sana

Saya due 18/8 ✨ tapi apa pun tak beli lagi. Dah apply free NB diapers je, so far Drypers bagi satu bag 60pcs. Jenama lain dapat 2-3pcs free sample je. Boleh tak mommies share list barang baby? Confuse jgk nak beli baju baby banyak mana. Saya first mom, takut terlebih excited 😆 lepastu, stroller perlu ke beli awal? Saya plan nak beli carseat je dulu.

11mo ago

Puan boleh apply kat website drypers, sign up drypers baby club ni: https://drypers.com.my/drypers-baby-club/en nanti tahu2 dah sampai 60pcs free 😆

sya due tgah bln 8 ni tak persiapkan apa2 pun lagi ..tak semangat sbab slalu tak sihat ngandung kali ni .. ngandung yang first hritu due bln 8 jgak tapi blan 3 tu dah beli siap2 dah brang2 cuma tggu basuh je ..yang ni nak guna yg abg dlu pun dah takde kene beli baru tapi tak larat ,nnti 30mggu bru nk cari n basuh2

sy due 14.8 , 70% dh beli..sikit2 beli xterasa sngt 🤣.. bnyk on9 lebih murh.. time larat lagi..nti dh nk hjung2 xlrt.. nk bngun pon mls 🤪. sy beli dlm quantity sikit.. sbb ank first so xbrpe taw sngt..just tnya2 kwn.. so dlm pantang pon boleh shopping on9 lagi..xla bosan 😁

Saya due 7/8, tak start beli pape lagi. Just beli plastic yang hospital tu je 🤣 nak tggu detail scan lagi skali then lepas raya nak start beli barang babyy. Cuma confusee murah beli online ke atau murah beli masa expo baby 🤔 btw sy baby first 🥰🥰

saya due 19/8. anak 1st . before this pernah gugur skali. alhamdulillah rezeki awal lekat balik 😂 in sha Allah bersalin di Mesir sebab study kat sini. x sempat nak balik malaysia sebab ad final exam he he. doakan saya ye. 🥰

Saya due awal bulan 8 juga..mengandung anak first ni.. Barang saya dah beli sikit-sikit tak lengkap pun lagi.. Dalam 30% je kot baru beli,beli time sales dapat murah sikit 🤣🤣

12mo ago

Aah online dan ada yg saya pergi ke expo baby..