Cuba perhatikan & kira!

Jom cuba perhatikan betul-betul gambar di bawah ni 🧐 Agaknya berapa banyak rama-rama setiap kanak-kanak di bawah ni dapat ya🤔 Perhatikan warna rama-rama tu mengikut kanak-kanak yang betul ya☝️🦋

Cuba perhatikan & kira!
124 Balas

kalau ikut soalan..rama² yg berjaya ditangkap..xde lagi..tapi kalau nak perhatikan warna rama² yg sepatutnya kanak² tu tangkap A-9 B-12 C-7

Kanak kanak A mendapat 9 ekor rama rama kanak kanak B mendapat 13 ekor rama rama Kanak kanak C mendapat 7 ekor rama rama

A) Rama-rama Merah = 9 B) Rama-rama Hijau = 12 C) Rama-rama Biru = 7

kanak kanak A: 9 rama-rama B: 12 rama-rama C: 7 rama-rama

A-9 . B-12 . C-7 TOTAL=28 EKOR RAMA2

A (9 ekor), B (12 ekor), C (7 ekor)

merah - 9 hijau - 12 biru - 7

biru - 7 merah - 9 hijau - 12

A 9 pink B 12 hijau C 7 biru

a 9, b 12, c 7