Jika anda pengguna susu formula, jenama apa yang anda pilih dan kenapa?

Post image
56 Balas

Saya guna morinaga BF-1 ,sebab saya dulu ada masalah air susu,baby saya susu badan hanya 2minggu saja lepas tu air susu saya kering & tak keluar lagi.jadi kawan* saya menyarankan susu ini ,so sampai.skg dah tak tukar lagi,sebab babypun ngam juga.sykurlah juga sebab najis tdk keras

Mula susu rumusan khas.. novalac easinova sbb anak masalah berak dan kembung perut.. lepas dia masuk 5bulan tuka susa ke bebelac.. kerana nak cuba susu biasa bkn rumusan khas kerana kembung perut.. alhamdulullah skng sesuai..

Lactogen 1 Lactogen 2 Lactagrow 4 Dari anak pertama smpai anak no3 semua minum susu ni .. anak2 berat semua cantik .. anak first 23kg 5tahun . anak no2 16kg 1 thun 8bulan anak no3 9kg baru 6bulan

Jenama x penting as long as anak saya lawas membuang. Bila perut takde masalah, baru penyerapan zat dari sumber makanan lain lg berkesan. Anak sulung - anmum Anak 2nd - lactogen Anak 3rd - dupro

Dulu baby tak cukup bulan, nak bagi cepat naik berat, macam2 susu bagi.. Snow, s26.. Sekarang minum dugro sebab serasi yang ni.

Anmum pada Newborn hingga 5 bulan - serasi dgn baby saya berak cantik, S26 pada usia 6 bulan & keatas..Sbb omega & DHA banyak..

similac 0-12 mths..1st try tin kecil...lps tu beli besar terus...kandungan yg dipercayai...anak cepat kenyang..tidak meragam

Dupro 0-12 bln dumex.. dr baby usia sebulan smpai sekrg nak msk 9 bln.. alhamdulillah susu serasi ngan baby saya.

Similac. Sbb lahir di columbia. Dia bgi similac. So sy teruskan je dgn similac. So far baby poo poo pun okay

anak sy dr no 1 smp 3 mnum ssu dutch lady je..smp bsr. ..xde mslh pelawasan..ssu pn xmhal sgt..