BAHAYA Air Putih Untuk Bayi Bawah 6 Bulan!

Jangan lakukan kesilapan ini, ibu dan ayah! Jangan sesekali beri bayi bawah 6 bulan anda minum air putih!

3 Balas

orang-orang dulu tak dedahkan bahaya bagi makan dan minum baby bawah 6 bulan. sebab tu tak pelik kalau diorang cakap, baby lapar tu bagi je makan nestum, makan bubur. Padahal baby nangis sebab sakit perut, kembung, nak tido, nak dukung. Ni mindset asal baby nangis je comfirm lapar. 😪 yang penting jangan cepat mengelabah, ibu-ibu kena ada ilmu tentang baby yer. Gali ilmu banyak-banyak. Aku baby first. Bape kali mak or mertua suh bagi makan sebab baby nangis. Baby lapar tu, susu badan tak cukup. Tu jela alasan nye suh bagi makan. Idok nye laaaa, aku buat tak tahu je. Kadang sampai sendiri nangis nape lahhh diorang tak faham baby bawah 6 bulan takleh makan. Katanya anak aku dulu, aku bagi je makan. Elok je. 😓

☹️ mostly yang berani bagi macam² anak bawah 6bulan sb dimomokkan ckp dulu boleh je bagi macam²

Betul tu