Normal ke rasa sunyi, saja nak meluahkan :)

Jadi ibu ni kena kuat semangat, sy suri rumah. Ada baby 2 bulan, berdua je dengan dia. Suami kuar kerja awal pagi, balik petang. Kadang2 tak sempat pun spend time sama2 sebab suami letih kerja. Saya kadang2 rasa sunyi tkde siapa nak borak.. maaf kalau macam mengada2. Saya nak jadi lebih kuat semangat, doakan saya mommy semua #firstmom

25 Balas

normal dik.. itulah kehidupan berumahtangga.. bkn semanis seindah yg difikir dibygkan sblm kawin dulu.. ada hari rasa sunyi.. ada hari rasa oke je..ada hari muram dgn suami dan mcm² lg.. suami penat sbb cari rezeki normal lh.. dia ketua keluarga.. lelaki bila penat sgt mmang dia x ckp bnyk..yg dia nk kita urutkan dia.. knyg perut & tido je.. awak prgi urut² suami.. sambil² tu carilah topik apa² yg nk ajak suami borak..

sy anak pertama . pantang sendiri .semua sendiri. suami xdek mak ayah .sy xdek mak . suami niaga kedai runcit . jam 10 pagi sampai 11 malam .semua sy sendiri urus anak . Alhamdulillah kadang rase sunyi jugak .nak tempat luahan . xp sy serah suami pade Allah .sy kuatkan diri selalu cakap Allah bagi sebab sy mampu .. Alhamdulillah sekarang anak da 5 bulan lebih . perjalanan masih jauh .moga kite semua terus kuat ya 😊

paham.. sbb anak kcik lg,kurg interaksi kn.. sis ws or call kwn2 ke.. tgk cte yg sis minat ke.. sye dlu pn rse mcm tu dlu.. hri2 tggu hsband blek.. nak sembang.. nseb baik umah mak pun dkt.. selang 3 hri sye blek la umah mak..lepak2 sne jap.. hsband blek, sye pun blek.. nant ble baby da besar sikit, da mniarap, mrangkak, da bley mkn.. bru la byk sikit aktiviti kte bley wat ngn baby..

nnti bby bsar ckit nk sunyi powm xsmpt🤣🤣fkir nk tdo je nnti...nnti bby dh strt mkn..kje nyer msk je...time ank mkn kna suap...nk bt bfast lg,lunch dinner,,pstu nk bt mkn ptg lg utk dia...bz mmkirkn mcmne nk bg ank tmbah berat😂😂byk btol nk fkir smpy xckup rht la..sy powm suami kt umah 3 ari je tiap2 mggu...

1y ago

😂😂itula..sy ank nk msuk 9 bln ni..lg smggu lbih nk tmbang...lg la mcm2 nk tukar resepi hari2...ni nk tggu tmbang tkut berat xnaik...msk hri2 menu lain...hari2 duk buka tiktok cri resepi mknn bby yg bt berat naik🤣🤣🤣mak msak je...ank nyer mkn ckit je...nk snyi powm xsmpt🤭🤭

Normal je. Sebab baru anak sorang kan. Bukan anak 2 3 4 sampai tak sempat nak lonely😁 lagi2 kalau baby jenis yg tak meragam, senang dijaga. Bukan jenis yg high demand atau colic. Tapi takpe, fasa ni akan berlalu.. nanti baby dah 4 bulan ke atas ok dah kot time tu dia dah boleh react kalau kita sembang dgn dia.

Saya faham keadaan sis sunyi di rumah takde kawan + suami kerja. Sis boleh bukak YouTube dekat TV kalau Ada TV, kalau takde guna laptop kalau takde guna phone. Sis boleh buat apa apa yang sis suka dulu. Sis boleh !! positif okay ! your healthy mind is important ❤️ fighting mummy !

sis sunyi walaupon Ada baby sis boleh hbskan masa dgn baby...sy ni xda anak..lagi sunyi..suami keje memg xmenentu...spend time Pon kurang...so nsb la sy Ada kucing org buang kat blkg umah Tu la peneman sy sepnjg Hari..sy memg Suri rumah sepenuh masa...😁

1y ago

iyer betul kucing² ni hari² sy bagi makan nasi...jadi dah biasa dia dgn sy..sy siap panggil abg adik kakak hahahaha 🤣 Ada 3ekor...bahasakan diri dgn depa Pon mummy 🤭..Tu la tempat sy hilangkan stress..hbskan masa..time masak Pon diorg teman pantang buka pintu dapor diorg semua dtg masuk umah teman..😂Kalo jiran Dgr Pon mesti ckp sy gila ckp dgn kucing hari² mcm ckp dgn manusia ..🤣

Masa saya pregnant dulu, saya sunyi. Sesorang dkt rumah. Siang suami kerja sampai ke isyak. Balik letih terus tidur. Anak umur 2 bulan mmg sunyi sikit, nanti dia dah masuk 4-5 bulan fuhh jenuh haha nak kencing pun susah. Rasa diperlukan 24jam

1y ago

Hehe baik awk🥰🥰❤️

Tp at least sis suri rumah.. xperlu nk isau pasal kerja ke ape.. kalau kerja and ade anak byk bnde nk isau jgk.. so enjoy je the moment.. suami pn cr rezeki.. sis try la ajak suami cuti sehari due g jalan2.. sis try tgk dr sudut positive..

samalah.. sis pn sunyi dkt rma tpi nasib ada anak sya bawa sya main begadu dgn dia.. kalau suami tidak kerja apa la ksi mkn ..dkt kita suami sya krja tkda luangkan masa dgn kmi jgk..kena sabar jelah sis..mmm