selamat atau tidak?

isteri saya baru mengandung 5 minggu..kami bercadang hendak balik kampung..perjalanan mengambil masa 12 jam..adakah selamat untuk kandungan utk perjalanan yg panjang tu?

17 Balas

Tak digalakan perjalanan jauh utk yg bru lekat.. sbb kita tak tahu rahim kuat atau tak..baik elak dri menyesal kemudian hari..

Sy tpksa xblik raya ari tue sbb baru pgnt dlm 5w gitu jgk..pjlnan 7-8jam..family semua faham..dh masuk 4 bln bru brjln jauh

boleh tapi kena byk berhenti la..rehat..biar makin lame mase perjalanan tu asalkan selamat.kte merancang je kan,,byk berdoa

bergantung pada badan encik.tp tak digalakkan utk jalan jauh terutama kalau jalan tu sendiri jenis tak rata,berbonggol.

Boleh je. Xpi zikir byk byk. Minum air byk. Sbbkan jerbu teruk. Tutup hidung guna mask masa nak keluar dr kereta.

Sy ni 34w nk blk kmpg naik bas 8jam jgk la prjlnan. Doakan sy dan baby baik-baik k..

utk awal2 kehamilan biasenye nurse x galakkan..