Rasa nervous sangat for this 3rd pregnancy sebab pernah 2 kali miscarriage

Ini pregnancy saya yang ketiga(for first baby) tapi rasa lain sangat daripada sebelumnya. Dulu masa saya pregnant takde rasa mual sangat, takde rasa penat sangat. Kali ini teruk dia punya mual and rasa nak tido je. Saya pernah buat tvs masa awal 4 weeks, iaitu 1-2 weeks pregnancy (ikut clearblue digital) tapi doktor tak nampak kantung lagi. Mungkin terlalu awal. Doktor suruh next 3 weeks untuk repeat scan which is this Monday (14/8). Risau sangat sangat sampai kadang kadang duduk sorang menangis. My first pregnancy jadi blighted ovum and yg kedua pregnancy of unknown location (PUL) and kena covid pulak. Harap harap this third one menjadi. Mohon doakan ya semua. 🤲🏻🥹

2 Balas

just go with the flow. don't let anxiety kawal u. I also hv 2 miscarriage before (1st sbb blighted ovum, 2nd one heartbeat bby stop at 15w). my 3rd pregnancy alhamdulillah went smooth even sy kena covid masa 2nd trimester. me and bby strong go through smpai overdue. doa yg baik2, jika mmg rezeki awk, inshaAllah kndungan tetap survive.

10mo ago

Thank you sangat sangat for the kind words and semangat. Betul, agree with you. Most importantly is to berserah sebab ini semua di luar bidang kuasa kita.

jgn risau sampai ganggu emosi. nanti takut kita stress, baby pun stress. enjoy je. ada rezeki, InshaAllah baby akan okay. Sy pun Kali ke 3 pregnant baru jadi.

10mo ago

Baik. Thank you for your kind words. Saya try to enjoy. But nak enjoy pun tak boleh, deep down still ada the anxiousness. Doakan dipermudahkan sahaja Amin 🤲🏻