Lendir atau keputihan

Hi ini lendir (mucus plug) tanda nak bersalin atau skdr keputihan? 38weeks 2 days harini .

Lendir atau keputihan
8 Balas

sya pun ada keluar mcm ni tp kandungan bru masuk 33weeks 😥 baby kerap mengeras & pinggul rasa ngilu2. cuma sakit x kuat sgt . sya mmg xda mslh keputihan . keluar lendir mcm ni dgn air sekali tp xbyk la airnya.. try hidu pun bkn terkucil ke apa.. harap2 la baby lahir full term .

3y ago

dh jmpa doc , ok je kata doc xda mslh . 😊 .

Mucus macamni normal sebenarnya keluar masa mengandung. Sbb hormon hasilkan byk mucus mcmni kt sekeliling cervix utk cervix tertutup rapat (elak bukaan). Tp kalau lendir bercampur darah tu baru tanda nak bersalin.

tanda awal nak bersalin .. biasanya ambil masa seminggu sebelum kelahiran baby .. semoga dipermudahkan urusan awak amin ya Rabbal Alamin 😘

tnda awal dh ni.. tp xperlu pg hospital lg , slalu ambik msa jugak bfr btul2 rsa nk besalin

klau tanda macam ni nak kena pergi hospital terus atau tunggu bercampur darah baru pegi ye?

nk tnya kalau baby kerap gerak and mengeras pastu tendangan yg sakit

ni mukus..pantau tgk makin bnyk n bercampur coklat..tu tande bersalin

tanda nak bersalin ..tp selalunya amik masa