Saya bleeding secara tiba2 pada minggu ke 5. Boleh ke saya terus ke unit kecemasan?

Ini hari ke-3 saya bleeding . Bila nak dibandingkan dengan hari pertama, ianya makin banyak dan ada macam clot sikit2. Selama ni light spotting shj, tapi sekarang kena pakai pad. Kalau saya ke unit kecemasan, saya nak maklumkan apa? Ni first pregnancy saya, jadi saya sangat lost... #firstmom #ingintahu #SeriusTanya UPDATE : Terima kasih kepada yg menjawab. Saya dah ke hospital dan dah confirm failed pregnancy.. 💔

7 Balas

Masa mula mula spotting awak tak ke klinik untuk check ke sis? Awak boleh terus ke emergency. Bagitahu awak pregnant 5minggu and dah 3 hari bleeding. May Allah ease everything

2w ago

Masa awal2 spotting, sy gi klinik, Dr kata tu normal . Sebab light spotting shj..

Masa first pregnancy dulu, saya mcm ni juga. Saya pg any clinic dulu utk check & scan, lpstu Dr buat referral letter pg emergency terus. Semoga dipermudah sis.

Kalau mcm ni wajib ke Pac, mcm kes sy bleeding teruk terus smpi meleleh, trs ke PAC xtunggu pn . Dkt 4j bru drh makin sikit. Tp 3 pad juga lah full soaked.

Pergi je hospital terus. Pergi PAC. Nnti nurse akan suruh buat pregnancy test & Dr scan rahim

kalau sy pegi kk dulu... doc kk akan kluarkan surat.. lagi mudah..sbb doc kk dh tulis report

pergi hospital bahagian orang bersalin, PAC tu. kata pregnant & bleeding.

pergi pac trus