Usia kandungan

ini first bby stelah mnunggu 5year...sy lewat period,,dah try cek bln lalu,,1 line tp tak hairan sbb sy mmg jnis period xtratur...kdg smpai 3/4 bulan xperiod...3hari yg lalu,,cek lg tp kali ni double line...p try scan kat klinik swasta hari ni and yes sah pregnant,,alhamdulillah tp dktor ckp spatutnya mngikut kiraan first priod 20july-29july usia kndungan 9week tp scan bby bsar mcm 6week. ..agak² risiko pada baby tak ?? 😥😥 terima kasih #ingintahu #firstmom #firstbaby (belum daftar buat buku lagi)

2 Balas

kn sis dh ckp period mmng jenis xtratur. mmng mcm tu sis. sbb doc ukur ukuran bby so dpt jawapan brapa week. xnormal bg org yg periodnya tratur. normal untuk priod xtratur

8mo ago

jngn risau fikir baik baik. folic asid jngn tinggal

mybe subur sis lewat jd ada kemungkinan usia tu baru lg. kalo doc kata xde masalah pape jd xperlu riso. skrg ikot estimated by scan dulu.

8mo ago

trima kasih sis 🥺