due 6/10 hi mummy. ada tak dekat sini due bulan 10 😍 dah siap ke semua barang ? hehehe

28 Balas

due 4.10, tak siap semua lg sbb mcm blurr lg nk beli apa wlaupun anak2nd. baju baby beli 5 helai je sbb nnt ber pantang rumah mertua, sana panas jd baby mgkin bnyk pakai barut dgn bedung je. just nk beli sabun baby dgn minyak telon. baby tu je kot beli sbb ada lg brg anak 1st boleh pakai. mummy plak just nk beli bengkung jnis zap sbb sbb ni pakai tali susahh nk pkai balik bila dh pi toilet dgn set pantang, kalini beli yg loose je. yg lain semua dh settle mcm kain batik, stokin, pad. just tak settle pack je lg.

1mo ago

Bekung ibu bli yg jenis tampal sis.. Yg brand boonga tu ok.. Mmg ketat elok.. Senang nk pakai.. Klau yg zip tu agak susah kalau nk pakai balik..

due 21/10 .. tp start dah prepare awal .. sbb ni second baby .. masa 1st baby last year bulan 10 juga .. last2 beranak awal 2 mnggu .. hah jd yg kedua ni mau prepare sedia awal .. tkut jd macam last year 😂 yg penting packing siap2 yg utk bawa dlm labour room dan warding ja .. yg lain2 slow2 beli n beli sikit ja nnti ada la tu kawan2 bg hadiah .. ah gtu ..

1mo ago

Sy ank 1st pun bulan 10 jgk.. Yg skrg xprepare apa2 pun lg.. Jd blur nk bli apa.. Haha.. Semua ank overdue..yg ni pun xtau la maybe overdue jgk tp terasa la jgk nk bersalin awal dr due.. Doakan ye..

ade a few brg tk beli lgi. pampers, brg mandi.. susu (in case kalau susu sendiri tk mau keluar time kt hospital, kang maknya yg menangis tk tau bgi baby minum apa hehhe) brg lps bersalin pun tk beli lgi haha. tpi alhamdulillah cl dh booked

sme la kite due bulan 10 ni...jumaat ni bru nk cri brng bby...sy buat lmbt cikit sbb ank ke3 😅..yg ke 2 bru 1thun5bulan so boleh pkai2 lgi bju kakaknya🤭...cuma nk beli tuk labouroom dgn pergi checkup kk je nnt...

sy due 25.10 tpi blm prepair ap2 lg, ank first lpstu tk thu nk beli apa boleh tak ibu2 kt sini ajar ap yg ptut dibeli dan apa yg tk ptut dibeli, confiuse kdg² 🤭

1mo ago

ikot la nak beli apa pun cuma baju size newborm tu takyah banyak2 sebab sekejap sangat dapat pakai

byk lg xsiap 🥴 nk tggu offer 8/8 kat shoppee. kalau ikutkan due patutnya 14/10 tp minggu lps doktor up jd 25/9 baru rase nk panic

2mo ago

Sy Anak first due hujung bln10. Siap buat list utk keperluan ja dl. Brg yg mahal dkt sbh sy cari kat shopee & guna sea shipping start 5bulan lg. Baby cot & trolley full set utk letak brg baby dpt jimat byk sbb follow live dpt byk diskaun. Brg2 tu pn dh sampai. Baju bby pn sy beli 5 ja termasuk bju lubang2, Skg fikir utk beli brg sdri pula utk berpantang.

Saya due 3/10 alhamdulilah dh prepare semua brng . First pregnnt .. bnyk beli kt shoppe sebb nk jimat saya kumpul coinss pastu bru beli brng bby

Sy due 4/10, semua barang baby dah siap. Dah siap basuh dan pack dalam beg. Cuma barang sndri je blom lagi 😅

Tarikh due sis sama bday dua ank Dara saya...Kali ni due sy 14.10.24..harap pulak baby lahir kna 6.10 lagi,😆

barang baby semua dah settle dan siap pack. barang mommies nanti baru pack. excited anak first 🤣