normal x bayi 7 bulan xnk merangkak tp asal ada tmpat brpaut dia bgn brdiri,risau tulang dia

9 Balas

anak saya pun X pernah merangkak dia mengesot sambil duduk masa umur 7bln.pastu dia jln meniti.pastu nk masuk umur setahun berjalan terus..anak² ikut tahap perkembangan diaorang ada cepat ada yg lambat...X payah risau ank² kecil memang macam tu..anak saya dah setahun 6bln boleh lari laju dah panjat² tangga..umur mcm ni lagi kena bagi perhatian..

Sama lah dengan anak saya tibe2 je dia mak bngun tak nak merangkak dulu..saya rasa normal..

Samalah, anak sulung sy pun dari meniarap, duduk dan terus berdiri… dia skip proses merangkak…

Sama anak saya merangkak tkde terus berdiri nk lepas tgn . Sengayut pun ada

normal sis. cuma ada cons dia.. try sis search Liyana Raya di tiktok & fb

normal siss.. anak sya pun skip fasa crawling 😁

normal..jgn riso..asal x de lebam2 kt bdn..maknanya tulang dia ok..

anak sy 6 bln lebih xnk merangkak.terus nk dduk/berdiri.

Normal je sis.