Ibu² mengandung yang ada gestrik mcm mana cara mengatasinya,saya ada gestrik tk tau mcm mana nk hlng

4 Balas

kalau saya bangun tidur elak minum bercaffien dulu. Makan sarapan nasi putih, selagi tak sentuh nasi putih saya takkan sentuh air bercaffien. Elak makan yg buat awak berangin. Cam saya tak leh makan timun, timun jepun boleh.

8mo ago

susu pon salah satu punca gastrik wak sebenarnya. Masa saya, saya try makan oufen buat sarapan pagi makan tu. Alhamdulillah ok

sy elak mkn mknn masam..pedas.. berlemak..berminyak..kerap mkn yogurt..x biar perut lapar..sllu kunyah buah kering or biskut tawar.doc ada jg bekalkan ubat cam gaviscon

8mo ago

Sis sama dgn saya.. x tahu nk buat mcm mana

elak makan pedas sis .. dgn masam masam . pastu kerap la makan . jgn minum susu .. gastrik ni sbb lambat makan je sis . saya faham tuu

8mo ago

takpa . makan nasi dengan sup campur sayur pun okay . kalau nak ada pedas sikit . boleh je tapi jgn pedas sangat . i means cili yg mentah tu . tak elok .. kalau cili yg di masak tu boleh je makan . tapi kena kurangkn la . bahaya 😇

Makan sikit sikit tp byk kali.Lepas makan berdiri selama 30 min(tired but wat to do , kalau tk buat nanti lagi sakit)