Nak tanya baby korang start makan ubat demam umur brp? 3bulan dah minum ubat demam ke? Kongsi2 dulu

5 Balas

panadol ada yang start 2 bulan dah boleh makan. tapi refer doktor/pharmacist macam mana nak kira dos. and bagi minimum dose, bila betul2 perlu je. kalau baby takat dedar2 je tak perlu. saya guna homeopati je. selamat untuk baby sejak lahir lagi. baby kuning pun bagi ubat homeopati alhamdulillah elok

6mo ago

kena refer pada pengamal homeopati bertauliah sis. sis duduk area mana? cuba google kalau ada pengamal homeopati yang berdekatan

bby sy 5 bln ccuk demam. start mkn ubat dmm 5 bln. btw mumy klau doktrer yg sarankan tkpe. tkut dmm ank mkin tinggi lg bahaya boleh sawan

Masa baby saye enjet 3 bulan demam.. bwk gi klinik doktor bagi ubat demam… so saye bagi mkn ubat yg doktor bg..

9bln. in fact tiada ubat utk bayi bawah 6 bulan, perlu dirujuk ke hsptl.

12 bulan. Apa2 rujuk doktor lebih penting dan utama.